vrijdag 4 september 2015

Tomatensoep maken

vandaag heb ik een nieuw recept. ik maak namelijk tomatensoep.

Wat heb je nodig:

- 5 tomaten
- 0,5 liter kippenbouillon of groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse of gedroogde basilicum
- staafmixer


Gebruiksaanwijzingen:

Snij de tomaten in hapklare stukjes. verwarm de olie in de pan, doe dan de ui en de knoflook in de pan en bak ze om. Als de uien een beetje glazig zijn kunnen de tomaten erbij. Doe nu tomatenpuree erbij de hele blik, en roer die door de tomaten heen. Verkruimel een bouillon blokje boven de pan. daar doe je een halve liter gekookt water erbij. Doe dan geschilde, rauwe aardappelen erbij. Doe wat parikapoeder, peper en zout. Scheur de basilicum in stukjes gewoon scheuren. Volgens mij doen de Italianen het zo. Haal de steeltjes wel weg. Laat de soep nu koken tot de aardappelen gaar zijn. Dus zo´n 10 minuten. Om te controleren of de aardappelen goed zijn pak je een stukje erbij en prik je er een vork door heen en als het uit elkaar valt dan is de soep klaar. Doe het vuur nu uit en pureer de soep met een staafmixer. Om de soep op te dienen doe je het in een mooie kom met wat basilicum als versiering.
Eet smakelijk en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te kijken/lezen.

tot de volgende keer!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten